Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka az év végén vagy jövő év elején léphet legközelebb szorítóba. A profiboksz.hu hivatalosan meg nem erősített értesülése szerint ellenfele a brit Dean Francis lehet.

Erdei ugyanakkor készen áll arra is, hogy november 22-én beugorjon a Hugo Hernan Garay ellen készülő Jürgen Brähmer helyett, amennyiben klubtársát elítélik testi sértésért. Brähmerrel szemben szeptember közepén indult eljárás, ha Erdei lépne a helyére, harmadszor mérhetné össze ererjét az argentin ökölvívóval, akit korábban kétszer is rendkívül szoros mérkőzésen győzött le.

Egyelőre azonban valószínűbbnek tűnik a Dean Francis elleni mérkőzés, a brit bunyós már júniusban szóba került Erdei lehetséges kihívójaként. Francis ötödik a WBO legfrissebb ranglistáján, 30 győzeleme mellett (ebből 24 KO) eddig háromszor kapott ki (kétszer kiütéssel).

A 33 esztendős Erdei eddigi utolsó meccsét április 26-án, Drezdában az amerikai DeAndrey Abron ellen vívta, és egyhangú pontozással nyert. Ezután azonban megromlott a viszonya az Universum vezetőivel, akik zokon vették Erdei egyik nyilatkozatát, amelyben a világbajnok arról beszélt, nem elégedett azzal, ahogy klubja menedzseli őt.

Az amatőrként Sydneyben olimpiai bronzérmes öklöző korábban többször is elmondta, hogy tudja, mikor fog visszavonulni, ám addig mindenképpen szeretne még összetalálkozni egy magasan jegyzett ellenféllel. Erdei Zsolt mindeddig veretlen a profik között, 29 mérkőzéséből 17-et nyert meg KO-val.