Vágólapra másolva!
Az amerikai Serena Williams nyerte a női egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen, két szettig tartó mérkőzésen legyőzve a szerb Jelena Jankovicot.

női egyes, döntő:
Serena Williams (amerikai, 4.) - Jelena Jankovic (szerb, 2.) 6:4, 7:5

A magas színvonalú, helyi idő szerint vasárnap rendezett találkozó két óra négy percig tartott, s a szerb játékos hiába küzdött kitartóan, nem tudott felülkerekedni az amerikai versenyzőn. Serena Williams most harmadszor győzött az amerikai nyílt teniszbajnokságon - de először 2002 óta -, s ez volt pályafutása kilencedik Grand Slam-győzelme.

Williams mostani sikere azt is jelenti, hogy hétfőtől ő vezeti a női teniszezők világranglistáját. A Williams lány utoljára 2003 augusztusában állt a ranglista élén. Női versenyzőnél még nem volt példa arra, hogy valaki ilyen hosszú idő elteltével ismét a ranglista élére tudott emelkedni.

"Hittem magamban, hittem a sikerben. Kimerítő volt a döntő, örülök, hogy a fáradtság ellenére képes voltam nyerni. Tudtam, hogy meg tudom csinálni. Most a pályafutásom új szakasza kezdődik el" - mondta a "másodvirágzását" élő Serena Williams.

"Sokkal több esélyem lett volna a győzelemre, ha a második szettet megnyerem, és döntő játszmára kerül sor, mert éreztem, hogy Serena fárad. Sajnálom, hogy olykor a bíró a riválisomat segítette" - jegyezte meg Jankovic, aki esetleges győzelemével maga került volna a ranglista élére.

A férfi finálét a tervek szerint közép-európai idő szerint hétfőn 23 órakor rendezik a svájci Roger Federer és a brit Andy Murray részvételével.