Vágólapra másolva!
Póta Georgina nem sokat pihenhetett a pekingi olimpia után, mert a hét végén már újra Ázsiában kell helytállnia - az asztaliteniszezők egyik legrangosabb versenyének számító Világkupán, Kuala Lumpurban. A jövő hét végén pedig bemutatkozik a Bundesligában új csapata, a 3B Berlin színeiben. 

- Mikor értesült róla, hogy résztvevője lesz a Világkupának? - kérdeztük szerda délután Póta Georginát, aki este Bécsből már el is repült Kuala Lumpurba.
- Már az olimpia előtt megkaptam a meghívót, és természetesen nagyon örültem, mert hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lehetek ezen a versenyen a tizenhat induló egyikeként.

- Kapcsolódva az olimpiához, milyen érzésekkel jött haza Pekingből?
- Tulajdonképpen a versenyben a "helyemen" végeztem, vagyis a tőlem elvárható eredményt hoztam. A legjobb harmickettőig jutottam, és előtte úgy nyertem a cseh Hadacova ellen, hogy az ellenfelemnek két meccslabdája is volt, a döntő szettben 10-8-ra vezetett. Szerencsére sikerült fordítanom, és összességében semmiképpen sem lehetek elégedetlen. A megnyitó is nagy élmény volt, azzal együtt, hogy jó lett volna többet látni belőle. A bevonulás előtt sokáig külön helyen kellett gyülekeznünk; mindenesetre amikor mi következtünk, a sportolók között az első sorban voltam Pars Krisztiánnal és Szávay Ágival. Ági egyébként az olimpiai faluban velünk, pingpongos lányokkal lakott egy apartmanban, és jól összebarátkoztunk.

- Peking után Kuala Lumpur újra egy egzotikus helyszín, ahová eljut. Járt már itt korábban?
- Igen, de ez már elég régen volt, akkoriban még az ifi korosztályban játszottam.

- Most megfogalmazott valamiféle célt?
- Rajtam kívül lesz még egy román lány, a többiek pedig szinte mind kínaiak vagy kínai származásúak, és ezzel mindent el is mondtam a várható esélyeimről... Ezen a versenyen már a részvétel is szép eredmény.

- Más téma. Van már német telefonszáma?
- Még nincs, de hamarosan lesz. Kuala Lumpurból szerdán jövök haza, de csütörtökön már utazom is Berlinbe, új klubomhoz, a 3B Berlinhez. A németekkel Budapesten állapodtam meg, így most megyek ki először hozzájuk, és vasárnap be is mutatkozom a Bundesligában, a Langweid ellen.

- Kész világutazó, hiszen október elején újra repülőre ül.
- Így van, a jövő hónapban Szentpéterváron rendezik az Európa-bajnokságot. De az most még nagyon távolinak tűnik.