Vágólapra másolva!
Szombaton Hamburgban kerül sor a WBO szervezésében Vlagyimir Klicsko (50-3, 43 KO) újabb profiökölvívó-címmérkőzésére az amerikai Tony Thompson (31-1, 19 KO) ellen, aki fogadkozik, élni fog élete legnagyobb lehetőségével.

A kisebbik Klicsko fivér befejezte az aktív felkészülési időszakot, ezen a héten már csak ráhangoló edzéseken vesz részt. Május közepe óta az erőnléti tréningeken kívül két edzőpartnerrel összesen 110 menetet bokszolt végig, ellenfelei ugyanolyan stílust képviseltek, mint Thompson.

Klicsko edzője, az amerikai Emmanuel Stuard szerint a bajnok kiváló kondícióban van. "Munka szempontjából nagyon jól sikerült az utóbbi két hónap. Az osztrák Alpokban készültünk. Direkt olyan edzőpartnereket választottunk, akik Thompson stílusában képesek bokszolni. Az amerikai jobb bunyós, mint Ibragimov. Tippem ennek ellenére, hogy Vlagyimir a hatodik menetben KO-val végett fog vetni a mérkőzésnek."

A fogadóirodák szerint Klicsko könnyű győzelmet fog aratni, mert Thompson hozzá hasonló kaliberű bokszolóval még nem találkozott.

"Elismerem Klicsko tudását és eredményeit. Megkockáztatom, hogy ő a nehézsúly királya, de számomra adódott egy lehetőség, amit már csak feleségem és hat gyermekem miatt sem szabad veszni hagyni" - hangsúlyozta az amerikai.

Forrás: Getty Images

Vlagyimir Klicsko elmondta, hogy nagyon megterhelők voltak az edzések, ezért minden lehetőséget kihasznált a pihenésre. Edzőtáborban sikerült egyik szenvedélyének is hódolni. Szerencsére sokat tudott sakkozni, ezzel megoldotta a szellemi felkészítést is.

"Nyerni fogok, ez nem vitás. Minden tiszteletem az ellenfélé, aki nem véletlenül áll nagyon előkelő helyen a WBO ranglistáján. Ezért döntöttünk úgy a menedzsmenttel, hogy az ő kihívását fogadjuk el. Szerintem nem lesz olyan egyértelmű, mint azt sokan gondolják, de ígérem, hogy élvezetes meccsel fogom megörvendeztetni szurkolóimat" - mondta Vlagyimir.