Vágólapra másolva!
Összesen négy magyar bronzérmet hozott Terniben az ifjúsági és serdülőkorú asztaliteniszezők Európa-bajnoksága Kosiba Dániel, a két számban is dobogós Madarász Dóra és az ifjúsági leányválogatott révén.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az ifik vasárnap délelőtti elődöntőjében Kosiba a toronymagas favorit angol Drinkhall-lal küzdött, s bár eleinte tartotta a lépést riválisával, sőt 1-1-nél a harmadik szettben vezetett is, az angol játékos fordított.

Madarász Dóra a serdülő leány párosban és vegyespárosban végzett Eb-harmadikként. Az már szombaton eldőlt, hogy a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője ő, mert a papírformának megfelelően holland és belga párjával egyformán a négy közé jutott. Legnagyobb esély a fináléba kerülésre a párosban adódott, ahol a döntő szettben már 8-5-re is vezettek Madarászék, azonban a németek egyenlíteni tudtak, majd a végjátékot is jobban bírták.

A magyar delegáció negyedik bronzérmét kellemes meglepetésre az ifjúsági leányválogatott érdemelte ki az 51. korosztályos Európa-bajnokságon, s a gárda ezzel az eredménnyel egyben kvalifikálta magát a decemberi, madridi világbajnokságra.