Vágólapra másolva!
Az 1150 lelket számláló Egerág július 11. és 13. között rendezi meg a Keleti Népek Fesztiválját. A négy alappillért a botanika, a sport, a művészet és a vallás adja, a keleti kötődést a község sikeres dzsúdóklubja is erősíti.

A tavalyi Sasaki-kupán többek közt a japán dzsúdóválogatott is tiszteletét tette, idén azonban az esemény a sportág nemzetközi csapattalálkozójával és edzőtáborral is bővül, ahova négyszáz, zömében női és ifjúsági versenyzőt várnak a szervezők.

"A sport mellett természetesen nagy hangsúlyt kapnak a népek mindennapi életét, kultúráját és vallását is bemutató programok. Továbbá a magyarság keleti gyökerei miatt huszártábor, különböző bemutatók, valamint a már korábban is igen nagy érdeklődés övezte keleti témájú előadások várják a látogatókat" - mondta Hegyi Győző, Egerág polgármestere.

Díszvendégként az idén Japán kapott meghívást, mivel az ország a kezdetektől fogva támogatta, és komoly szinten képviseltette magát a fesztiválon. A dzsúdóprogramok mellett japán gyerekek rajzait, valamint az ország mindennapi életét bemutató kiállítást is láthatnak az érdeklődők. A fesztivál egyik kiemelt programjaként a Kiyo-Kito Taiko hagyományos japán dobcsoport látványos előadása várja a látogatókat.