Vágólapra másolva!
A hazai szövetség elnöksége elfogadta a szakvezetők előterjesztését, ezzel kialakult a magyar csapat a május 29-én kezdődő budapesti MVM öttusa-világbajnokságra.

A válogatottba a Világkupa-viadalokon nyújtott teljesítményekkel lehetett bekerülni, de a két kapitánynak, Pálvölgyi Miklósnak és Kulcsár Antalnak volt lehetősége szubjektív szempontokat, illetve korábbi eredményességet is figyelembe venni.

Utóbbi révén került csapatba - a majdani eredményes olimpiai szereplés reményében is - Horváth Viktor, ő ugyanis az idei Vk-kon adós maradt a kiemelkedő eredményekkel, tavaly viszont Európa-bajnokságot és vb-t nyert. Horváth áprilisban győzött a francia nemzetközi bajnokságon, de az nem számított bele a válogatásba.

A magyar csapat
férfiak
hagyományos egyéni és csapatverseny:
Balogh Gábor, Marosi Ádám, Horváth Viktor, illetve Fülep Sándor (csak egyéniben)
váltó: a szövetségi kapitány a hagyományos verseny után jelöli ki a együttest, amelybe a válogatókon részt vettek kerülhetnek be, vagyis nem csak azok, akik az egyéni- és csapatversenyben szerepelnek.

nők
hagyományos egyéni és csapatverseny: Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Tóth Adrienn, illetve Gyenesei Leila (csak egyéniben)
váltó: Vörös, Kovács Sarolta, a harmadik csapattagot a hagyományos verseny után jelöli ki a kapitány

A hazai rendezésű világbajnokságon a férfi és a női mezőny három-három dobogósa olimpiai kvótához jut, de a további helyezésekért is minden bizonnyal kiélezett lesz majd a küzdelem, mivel a maradék ötkarikás helyekre a budapesti viadallal záruló ranglistáról lehet bekerülni.

A magyarok a férfiaknál, Balogh Gábor, Horváth Viktor, Németh Róbert és Tibolya Péter révén négy kvótával rendelkeznek - az olimpián egy-egy országból nemenként két versenyző indítható -, a nőknél viszont eddig csak Vörös Zsuzsanna harcolta ki a részvételi lehetőséget.