Vágólapra másolva!
A szófiai M-Tel Masters szuperverseny hetedik fordulójában érdekes csatában döntetlennel ért véget Vaszilij Ivancsuk és Veszelin Topalov rangadója. Az ukrán olimpiai bajnok a remivel megőrizte egypontos előnyét a bolgár exvilágbajnokkal szemben. A játéknap egyetlen győzelmét az azeri Tejmur Radzsabov aratta, a sereghajtó kínai Bu Xiangzhi ötödik vereséget szenvedte el. A bolgár Ivan Cseparinov és az örmény Levon Aronjan spanyol megnyitású küzdelme örökös sakkal fejeződött be.

Nem sikerült visszavágnia Veszelin Topalovnak a torna első körében Vaszilij Ivancsuktól elszenvedett vereségéért. A rangadó érdekes csatát hozott. Az ukrán olimpiai bajnok időzavarba került, de megőrizte hidegvérét, lépésismétléssel ért véget, ami Ivancsuknak kedvezett.

Feljött ötven százalékra az azeri Tejmur Radzsabov. A szláv védelmű partiban zárt állásban Radzsabov kiskombinációval került előnybe került. Spanyol megnyitású küzdelmet láttunk a bolgár Ivan Cseparinov és az örmény Levon Aronjan összecsapásában. Aronjan gyalogot áldozott, aktív tisztjátékhoz jutott, de kellett Cseparinov fölösleges bástyacseréje is a sikeres ellenjátékhoz.

A 7. forduló eredményei:
Vaszilij Ivancsuk (ukrán, 2740) - VeszelinTopalov (bolgár, 2767) döntetlen (Félszláv védelem, 49)
Tejmur Radzsabov (azeri, 2751) - Bu Xiangzhi (kínai, 2708) 1 - 0 (Szláv védelem, 41)
Ivan Cseparinov (bolgár, 2695) - Levon Aronjan (örmény, 2763) döntetlen (Spanyol megnyitás, 45)

A verseny állása:
1. Vaszilij Ivancsuk 6 pont
2. Veszelin Topalov 5
3-4. Ivan Cseparinov és Tejmur Radzsabov 3,5
5. Levon Aronjan 2
6. Bu Xiangzhi 1

A 8. forduló párosítása:
Topalov - Cseparinov
Aronjan - Radzsabov
Bu Xiangzhi - Ivancsuk