Vágólapra másolva!

A negyvenedik bajnoki címmel búcsúzott a Statisztika

A női asztalitenisz-csapatbajnokság záró fordulójának rangadóján a Statisztika 6-1-re nyert a Postás ellen, és fennállása 40. bajnoki címét szerezte meg. A 25-szörös BEK-győztes Marczibányi tériek azonban nem ünnepelhettek felhőtlenül, hiszen a csapat az utolsó mérkőzését játszotta a hazai élvonalban. Az anyagi gondoktól sújtott egyesület a jövőben csak az utánpótlás-nevelésre összpontosít, legjobbjai eligazolnak.

A két hazai élgárda tavaly decemberi összecsapását 6-3-ra a Postás nyerte, s bár két hete meglepetésre kikapott a BSE-től, egy esetleges pénteki döntetlen még azt jelentette volna, hogy megvédi a címét. A Róna utcaiak egy évvel ezelőtt nagy sorozatot szakítottak meg, hiszen előtte a Statisztika zsinórban harminckilenc bajnoki elsőséget gyűjtött be.

A 2007/2008-as szezonban azonban megszerezte a negyvenedik trófeáját is. A Marczibányi téri összecsapáson a Póta Georgina, Li Bin, Fazekas Mária összetételű trió 6-1-re lelépte a Lovas Petra, Éllő Vivien, Kertai Rita hármast. A Statisztikából Póta és Li Bin két-két, Fazekas egy egyéni győzelmet aratott, és nyert a Póta, Li Bin duó is. A vendégek egyetlen sikerét Lovas könyvelhette el.

"Nem gondoltam, hogy ennyire sima lesz a találkozó. Igaz, az első meccsen is úgy kaptunk ki 6-3-ra, hogy 3-0-ra még mi vezettünk, de akkor valami megtört csapatban. Most viszont végig nagyon jól játszottak a lányok, le a kalappal előttük. Mindenkit dicséret illet, de Li Bint külön is kiemelném, aki két egyéni meccset nyert, és rögtön az elején Petrát is legyőzte" - nyilatkozta Téglás Péter, a Statisztika vezetőedzője, egyben a válogatott szövetségi kapitánya, és ebben a minőségben is információval szolgált: "Hétfőn Ginával, Petrával és Tóth Krisztivel utazunk Japánba, egy Pro Tour-versenyre, ezt követően itthon két-három hét edzés következik, utána a lányok kapnak egy kis pihenőt is, majd pedig irány az olimpia!"

Forrás: [origo]
Póta Georgina, Fazekas Mária és Li Bin Téglás Péter irányításával a Statisztika negyvenedik, s jelen állás szerint utolsó felnőtt magyar bajnoki címét szerezte

Ami pedig a Statisztika jövőjét illeti, immár tény, hogy a 25-szörös BEK-győztes Marczibányi tériek az utolsó mérkőzésüket játszották a hazai élvonalban. Az anyagi gondoktól sújtott egyesület a jövőben csak az utánpótlás-nevelésre összpontosít, legjobbjai eligazolnak. Póta és Li Bin Németországban, Fazekas Budaörsön folytatja a pályafutását. A válogatott Póta és Li Bin azonban csak a mérkőzésekre utazik ki Németországba, továbbra is itthon, Téglás Péter irányításával edz majd.

"Bevallom, nagy csatára számítottam, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult. Mindannyian rettenetesen hajtottuk, foggal-körömmel küzdöttünk, mert ezt a találkozót mindenképpen meg akartuk nyerni, hogy szépen búcsúzzunk. Nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen helyzetbe került a klub... Ha a feltételek továbbra is biztosítottak lennének a jövőre nézve, semmiképpen sem igazoltam volna el. Én itt minden megkaptam, és úgy éreztem magam, mint egy nagy családban..." - fogalmazott Póta Georgina, miközben kövér könnycseppek gördültek ki a szeméből...

Ormai László klubelnök irányítása alatt az 1954-ben alapított Statisztika játékosai 29 Eb-aranyat szereztek.

Eredmény:
Statisztika - Postás 6-1
Póta, Li Bin - Lovas, Kertai 3:0 (6, 9, 5)
Fazekas - Éllő 3:0 (8, 9, 3)
Li Bin - Lovas 3:1 (-5, 4, 7, 11)
Póta - Kertai 3:0 (5, 2, 9)
Fazekas - Lovas 2:3 (-12, 7, 4, -9, -2)
Póta - Éllő 3:2 (9, 3, -10, -9, 7)
Li Bin - Kertai 3:1 (8, 7, -6, 9)