Vágólapra másolva!
Három magyar versenyző lépett porondra kedden a súlyemelők olimpiára selejtező Európa-bajnokságának második napján az olaszországi Lignano Sabbiadoróban: Nagy Szilvia az 58, Krutzler Eszter és Nagy Nikoletta pedig a 63 kilogrammos kategóriában próbált szerencsét.

A kisebbik, azaz a könnyebb testsúlyú Nagy szakításban 78, lökésben pedig 101 kilóig jutott, így összetettben 179 kg-ot ért el, amivel tizedik lett a súlycsoport B csoportos vetélkedésében.

Egy kategóriával feljebb egy másik Nagy, illetve az olimpiai ezüstérmes, a szülés után visszatért, de egykori tudásától még messze levő Krutzler indult, egyformán a B csoportban.

Előbbi 189 kg-ot produkált 83 kg-os szakítással és 106 kilós lökéssel, míg utóbbi a két fogásnemi eredményével - 85 és 105 kg - 190 kg-ig jutott. Nagy ezzel a "bések" között a 4., Krutzler pedig a 3. lett, ám hogy teljesítményük mire jó a teljes rangsorban, az csak a 63 kg szerda délutáni A csoportos viadala nyomán dől el.

Nagy Szilvia végső helyezéséről ugyancsak a legjobbak határoznak.

Ádám Róbert a hetedik helyen végzett az 56 kilogrammos kategóriájában. Ádám hétfőn 228 kg-os összteljesítménnyel (100 kg+128 kg) megnyerte a B csoport, majd az A csoport küzdelemi után végül a hetedik lett.