Vágólapra másolva!
A németországi Oberhausenben rendezik meg május 31-én a visszavágót a címvédő üzbég Ruszlan Csagajev és az orosz Nyikolaj Valujev között a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú koronájáért.

A királykategória öve és a presztízs mellett további tétje az összecsapásnak a 4 millió dollárt meghaladó meccsprémium - tudatta szerdán a gazeta.ru nevű orosz internetes újság.

A 213 centis magassága és 146 kilós testsúlya miatt "emberhegynek" is becézett, 34 éves Valujev ezen a mérkőzésen visszaszerezheti világbajnoki címét, amelyet éppen a 29 esztendős Csagajev ragadott el tavaly áprilisban, Stuttgartban, amikor - némiképpen váratlanul - pontozással legyőzte addig veretlen orosz riválisát.

Valujev a "trónbitorló" kihívásának jogát idén, február 16-án szerezte meg, amikor a nürnbergi csatában simán, egyhangú pontozással elverte a volt WBO-világbajnok fehérorosz Szergej Ljahovicsot.

Forrás: MTI

Valujev (j) kiköszörülné a csorbát

Ez volt a 34 kiütéssel büszkélkedő orosz profi karrierjének 48. győzelme, amit csak a Csagajev elleni kudarc ront le 48:1-es mutatóra. Csagajev mérlege is imponáló, hiszen egyetlen döntetlen mellett 24 nyertes - benne 17 KO-val végződő - meccset számlál.