Vágólapra másolva!
A japán Aszada Mao nyerte a nők versenyét a göteborgi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon, Sebestyén Júlia 11. helyen végzett.

A tiszaújvárosi versenyző a csalódást keltő, számára 19. helyet eredményező rövidprogram után nagyszerűen korcsolyázott a kűrben, melynek köszönhetően nyolc pozíciót előrelépett. A szabadkorcsolyázás során a bírók a nyolcadik legjobbnak ítélték Sebestyén produkcióját.

A nagyszerű kűr ellenére azonban nem sikerült Jurek Eszter szakágvezető által vele szemben támasztott elvárásnak megfelelnie, miszerint az első tízben kellett volna végeznie. Ez azért lett volna fontos, hogy jövőre már két nő indulhasson a világbajnokságon.

A tavaly ezüstérmes Aszada mögött az Európa-bajnok olasz Carolina Kostner lett a második, míg a kűrben a legjobbnak bizonyult dél-koreai Ju Na Kim harmadik helyével megismételte tavalyi szereplését.

Az original program után a tavaly Európa-bajnok francia Isabelle Delobel, Olivier Schoenfelder kettős vezet a jégtáncosok versenyében. A Barta Krisztina, Tóth Ádám duó ugyan két pozíciót javított a kötelező utáni 27. helyezésén, de így is éppen kimaradt a legjobb 24-ből, azaz nem mutathatja be a kűrjét pénteken.

Eredmények, nők:
1. Aszada Mao (japán) 185,56
2. Carolina Kostner (olasz) 184,68
3. Ju Na Kim (dél-koreai) 183,23
...11. Sebestyén Júlia 145,17

jégtánc, állás az original után:
1. Isabelle Delobel, Olivier Schoenfelder (francia) 107,98 pont
2. Jana Hohlova, Szergej Novickij (orosz) 103,97
3. Tessa Virtue, Scott Moir (kanadai) 103,52
...25. Barta Krisztina, Tóth Ádám 64,08