Vágólapra másolva!
Viccnek nevezte a 2014-es szocsi téli olimpiát Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnok, jelenlegi orosz ellenzéki politikus.

"Egy infrastruktúra nélküli terület nyerte a szavazást, Vlagyimir Putyin elnöknek bizonyára nyomósabbak voltak az érvei a NOB felé, mint az ésszerű okok nyilvánvaló hiánya. A környéket ökológiai katasztrófa fenyegeti, hiszen minden versenyhelyszínt fel kell még építeni. Ha valaki körülnéz a városban, akkor láthatja, hogy sok mindent lehet ott rendezni, csak éppen olimpiát nem" - jelentette ki a sakktörténelem egyik legnagyobb alakja.

Kaszparov kiemelte a lakossággal szemben alkalmazott embertelen bánásmódot, mivel szerinte várhatóan 2500 házat kell majd lerombolni, az üdülőhelytől délre tervezett négy jégcsarnok miatt pedig 30-40 méter vastagon kell feltölteni a jelenleg ott található mocsárvidéket.

"Egy hete magam is találkoztam mintegy 80, költözésre ítélt szocsi lakossal annak ellenére, hogy a buszunkat a rendőrség elkobozta, és minden lépésünket figyelték" - tette hozzá.