Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes kedden kezdi meg szereplését a 2,5 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás nőitenisz-tornán, amelyen egyesben és párosban is pályára lép.

A verseny honlapja szerint a világranglistán 18. magyar kiválóság egyesben a japán Szugijama ellen kezd a 64 között, aki jelenleg a 41. helyen áll a ranglistán, de volt nyolcadik is, még 2004-ben.

A japán játékos pályafutása során hat tornagyőzelmet aratott egyesben, idén eddig négy versenyen indult, és az ausztrál nyílt bajnokságon nyújtotta a legjobb teljesítményt, ahol a 3. fordulóban a 12. kiemelt cseh Vaidisovától kapott ki.

Szávay párosban az orosz Marija Kirilenkóval az oldalán a Sania Mirza, Francesca Schiavona, indiai, olasz kettőssel mérkőzik a nyolcaddöntőbe kerülésért.

Szávay tavaly párosban - a cseh Vladimira Uhlirovával - a döntőig menetelt, ahol éppen jelenlegi partnere és a svájci Martina Hingis győzött.

* * *

A női profi teniszezők szervezetének (WTA) vezetői hétfőn nyilvánosságra hozták a játékosok biztonságának érdekében hozott új intézkedéseiket.

A WTA szándékai szerint a jövőben szigorúbb ellenőrzésen esnek majd át azok, akik a játékosok számára kijelölt területekre szeretnének belépni. A szervezet ettől az intézkedéstől azt várja, hogy a teniszezők nagyobb biztonságban lesznek, s a közérzetük is javul a tornákon.

"A biztonság az egyik legfontosabb kérdés. Itt félmegoldások nem elfogadhatóak. Mindig is törekedtünk arra, hogy a versenyzők számára nyugodt körülményeket biztosítsunk, ez a változtatás is ezt szolgálja" - nyilatkozta a WTA vezetője, Larry Boss.

A szigorítás már régóta várható volt, ugyanis több játékossal, így a Williams testvérekkel is többször előfordult, hogy zaklatták őket edzés közben, illetve meccseik előtt és után. Az új intézkedéseket már ezen a héten, a dohai 2,5 millió dollár összdíjazású tornán - amelyen Szávay Ágnes is szerepel - tapasztalhatják majd a versenyzők és a látogatók.