Vágólapra másolva!
Ugyan csak pontozással, mégis könnyedén győzött Nyikolaj Valujev a Szergej Ljahovics elleni nürnbergi profiökölvívó-gálán. A nehézsúly Keleti Szörnyetegként is emlegetett óriása magabiztosan verte a Fehér Farkast, így jogot szerzett a regnáló WBA-bajnok, Ruszlan Csagajev kihívására.

2007. április 14-én a stuttgarti Porsche-Arenában szenvedte el profi pályafutása első vereségét az orosz Nyikolaj Valujev (48-1, 34 KO). Az egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnok azonban úgy érzi, neki a csúcson helye, így mindent elkövet azért, hogy visszaszerezze az övét.

Az első komolyabb lépést szombaton, Nürnbergben kellett megtennie, ahol az egykori WBO-bajnokkal, Szergej Ljahoviccsal (23-3, 14 KO) küzdött azért, hogy Csagajev elrendelt kihívója lehessen.

Valujev pénteken 145,97 kg-mal mérlegelt, míg Ljahovics "mindössze" 113,76 kg-ot nyomott - a méretbeli különbség aztán a ringben is meglátszott. Talán csak az első menetre mondhattuk azt, kiegyensúlyozott volt, a második végén már a gong mentette meg a fehérorosz bokszolót a komolyabb bajtól.

Valujev kiválóan szurkált balegyeneseivel, hosszú karja miatt Ljahovics a közelébe sem tudott kerülni, így szinte nem marad lehetősége az ütésre sem.

A kilátástalan küzdelem végén Valujev egyhangú pontozással nyert, két bíró 120-108-as eredményt hozott ki, a francia pontozó szerint 120-107-re nyert az orosz óriás, aki így jogot szerzett arra, hogy megmérkőzzön a WBA nehézsúlyú bajnokával, Ruszlan Csagajevvel.