Vágólapra másolva!
Aranyérmet szerzett a kardozó Iliász Nikolász a hatfegyvernemes budapesti junior Világkupa-verseny, a Héraklész-kupa harmadik, egyben utolsó napján.

Ebben a fegyvernemben 154 vívó indult. A 20 magyar közül ketten jutottak el a legjobb 32-ig, Iliász Nikolász mellett Gémesi Bence vette sikerrel a főtábla első fordulóját, de tovább már nem jutott, 28. lett.

Iliász a 64-es táblán magyar, két francia, illetve egy-egy orosz és olasz ellenfél legyőzésével jutott el a döntőig, amelyben 15-12-re verte az olasz Alberto Pellegrinit.

A felnőttek között tavaly csapatban világbajnoki címet szerző Szilágyi Áron a 32 közé kerülésért zajló asszójában egy tussal kikapott egy olasz vívótól, és a 34. helyen végzett. Vasárnap még a férfi párbajtőrözők versenyét rendezték meg.

A háromnapos viadal legnépesebb mezőnye, a 19 hazai vívóval együtt 209 fiatal pengeforgató lépett pástra. A magyarok közül Budai Dániel jutott a legtovább, tizenharmadikként fejezte be a napot.

A magyarok két éremmel zárták a versenyt, Iliász Nikolász mellett egy másik kardozó, Várhelyi Anna állhatott még fel - szombaton - a dobogóra, mégpedig annak harmadik fokára.