Vágólapra másolva!
Miután a versenybírság elutasította az óvását, az illetékes szakbizottság pedig nem jelölte a jövő heti zágrábi Eb-re, elmúlt hét végi műkorcsolya ob-n bronzérmes Pavuk Viktória kedden a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnökségéhez fordult, hogy a testület vizsgálja felül a döntést. A versenyző egyúttal tervezi, hogy a nemzetközi szövetségnél is panasszal él.

Jelen állás szerint a jövő kedden kezdődő zágrábi Eb-n a bajnok Sebestyén Júlia és az ezüstérmes Katherine Hadford indulhat, bár a szakbizottság korábban Sebestyén mellett Pavuk Viktóriát nevezte. S a 2004-es budapesti Európa-bajnokságon negyedik helyen végzett Pavuk nem fogadja el, hogy kihagyták az Eb-csapatból.

"Amennyiben a szezonban Katherine Hadford jobb eredményeket ért volna el, akkor Viki, ha fájna is neki, de elfogadná, hogy nem ő megy az Eb-re. Ám egyértelműen ő szerepelt jobban! Kathie junior Grand Prix-versenyeken indult, Chemnitzben tizenkettedik, Bécsben mindössze huszonharmadik lett. Ezzel szemben Viki a felnőttek között a párizsi Grand Prix-n a hetedik helyen végzett, a nizzai nemzetközi versenyt pedig megnyerte. A két versenyző teljesítményei és pontszámai jószerivel összehasonlíthatatlanok.

A testvéremet lelkileg rettenetesen megviselte, hogy a szakbizottság az országos bajnokság után megváltoztatva a korábbi határozatát, azaz véglegesen mégsem őt nevezte az Eb-re. Ezt nem fogadjuk el, s miután az óvásunkat elutasították, a szakbizottság pedig hajthatatlan, kedden levélben a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnökségéhez, Bathó Ferenc elnök úrhoz fordultunk, hogy a testület vizsgálja felül a döntést. " - mondta el Pavuk Patrícia, Viktória edzője és nővére.

"Arról mindenki igyekszik lebeszélni bennünket, hogy a nemzetközi szövetség elé vigyük az ügyet, mondván, az úgyis visszautalja majd a magyar szövetséghez. Ám elképzelhető, hogy ezt a lépést is megtesszük" - tette hozzá Pavuk Patrícia.