Vágólapra másolva!
Az úszóválogatott egyik fele a Dél-afrikai Köztársaságban gyakorol e héttől február 2-ig, másik fele pedig szombaton kel útra Spanyolországba, hogy a magyarországinál jóval kedvezőbb körülmények között készüljön az év jelentős feladataira, mindenek előtt az augusztusi, pekingi olimpiára.

"A durbani melegégövi táborban már túlvannak az első edzéseken is Cseh László, Gyurta Dániel és társaik, akiket ideális színhely, nagyszerű idő várt a tengerparti városban, ahol tavaly is voltunk. Tízpályás, 50-es nagymedence áll rendelkezésre a központi munka elvégzésére, de szükség esetén más, kiegészítő részlegek is segítik a teljes értékű készülést" - mondta el itthonról Kiss László szövetségi kapitány, aki az idén nem tartott a csapattal, s a válogatott másik felét is csak kikíséri szombaton a Ferihegyi repülőtérre, de maga nem utazik Spanyolországba.

"A hétvégén indulók, köztük a Verrasztó testvérek, a Malaga feletti hegyekben, a 2200 méteren fekvő Sierra Nevadában edzőtáboroznak február 2-ig. Dél-Afrikában tízen, itt pedig 13-an dolgoznak együtt edzőikkel, remélem, végig gond nélkül. Ami biztos: a hétvégi start előtt mindenki egészséges, most már csak az kell, hogy így is maradjanak valamennyien az elutazásig."

Kiss László elmondta azt is, hogy a durbani különítmény nem tér haza Dél-Afrikából, hanem onnan egyenesen Pekingbe repül, hogy résztvegyen az olimpiai uszoda avatására szervezett nemzetközi tesztversenyen.