Vágólapra másolva!
Ezüstérmet szerzett a Szász Emese, Nagy Tímea, Hormay Adrien, Mincza-Nébald Ildikó összeállítású párbajtőrcsapat a genti vívó Európa-bajnokságon. A magyarok a döntőben 37-35-re kaptak ki az olaszoktól.

A viadal honlapjának tanúsága szerint az első három asszó után 3-2-re vezetett az ellenfél, azt követően, hogy Hormay 1-0-ra nyert Bianca Del Carretto ellen, majd Szász 2-0-ra kikapott Cristiana Casciolitól, Nagy pedig 1-1-et vívott Natalie Moellhausennel.

Aztán Hormay 5-4-re alulmaradt Casciolival szemben, Nagy viszont faragott a hátrányból a Del Carretto elleni 3-2-vel, Szász pedig nagyon értékes, 7-3-as győzelmet aratott Moellhausen felett, ezzel 1-0 után ismét a magyaroknál volt az előny (16-13).

A zárókör első párharcában Nagy 4-4-re végzett Casciolival, Hormay viszont 4-0-ra kikapott Moellhausentől, így Szász 20-21-nél ment föl a pástra Del Carretto ellenében. Az olasz hamar előnyhöz jutott, Szász igyekezett fölzárkózni, de az adok-kapokból vesztesen (15-16) került ki, így kikapott a csapat is.

Forrás: MTI

Hormay és Cascioli csörtéjé

A nap folyamán korábban a magyarok 45-27-re verték a cseh alakulatot, majd a negyeddöntőben 30-27-re az ukránokat, az elődöntőben pedig 39-23-ra a franciákat. Tavaly, Izmirben ugyancsak ezüstérmes volt a válogatott, akkor a románok bizonyultak jobbnak egy találattal.

A várakozáshoz képest jól szerepeltek a férfi tőrözők is, a Szabados Gábor, Berjozkin Anton, Széki Bence, Bíró Péter alkotta csapat nyolcadik lett. Az évek óta szerényebb eredményekkel előálló szakág mostani képviselői a 16-os táblán 45-41-re verték az osztrákokat, ezzel a felsőágra kerültek.

A folytatásban 45-28-ra kikaptak a címvédő, világbajnok franciáktól, majd szoros csatában, 45-43-ra az ukránoktól, végül pedig 45-34-re a fehéroroszoktól. Párbajtőrben 15, tőrben 16 csapat indult.

Szombaton, az Európa-bajnokság zárónapján a férfi párbajtőrözők és a női kardozók csapatversenyét rendezik.