Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes egyesben megnyerte a 75 ezer dollár összdíjazású zágrábi salakpályás nőitenisz-tornát, miután a döntőben két játszmában győzött a hazai közönség előtt szereplő Nika Ozegovic ellen.

A magyar teniszező sikeréért 65 világranglista pontot kap, így hétfőtől - pályafutása során először - bekerül a világranglista első száz helyezettje közé. Szávay párosban is bejutott a fináléba.

Eredmény, egyes, döntő:
Szávay Ágnes (magyar, 6.) - Ozegovic (horvát) 6:0, 7:6

Elsőként a szerb Jelena Jankovic jutott be a döntőbe a Rómában zajló, 1,34 millió dollár összdíjazású salakpályás női viadalon, miután két sima játszmában legyőzte a svájci Patty Schnydert. Jankovic ellenfele az orosz Szvetlana Kuznyecova lesz, aki simán verte Daniela Hantuchovát.

WTA-torna, Róma (1,34 millió dollár), 1. elődöntő:
Jankovic (szerb, 3.) - Schnyder (svájci, 14.) 6:1, 6:3
Kuznyecova (orosz, 2.) - Hantuchova (szlovák, 9.) 6:4, 6:2

A világranglistán éllovas Roger Federer három játszmában nyert a korábbi világelső spanyol Carlos Moyá ellen a 2,45 millió dollár összdíjazású hamburgi férfi tornán, a Mestersorozat ötödik állomásán és ezzel bejutott a fináléba. Összejött az álomdöntő, mivel a második helyen rangsorolt Rafael Nadal ugyan a vártnál nagyobb küzdelemben, 2 óra 35 perc alatt, de három szettben legyőzte az ausztrál Lleyton Hewittot, s ezzel sorozatban 81. diadalát aratta kedvenc borításán.

A két világsztár eddig tíz alkalommal mérkőzött egymással, és Nadal vezet 7-3-ra. Legutóbb egy hónapja, Monte-Carlóban a döntőben csaptak össze, akkor is a spanyol győzött - 6:4, 6:4-re.

ATP-torna, Hamburg (2,45 millió dollár), 1. elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - Moyá (spanyol) 4:6, 6:4, 6:2
Nadal (spanyol, 2.) - Hewitt (ausztrál, 16.) 2:6, 6:3, 7:5