Vágólapra másolva!
Egy lépéssel közelebb került Floyd Mayweather Jr. és a Boksz Világtanács (WBC) nagyváltósúlyú vb-címétől általa  megfosztott Oscar De la Hoya ahhoz, hogy ismét összecsapjon a ringben azt követően, hogy a magyar idő szerint vasárnap hajnalban lezajlott Las Vegas-i első csatájuk a boksztörténelem bevételi világcsúcsot hozó és eddigi legnagyobb nézettséget produkáló összecsapásának bizonyult.

A "trónörökös" Mayweather, aki a címmeccs előtt végleges és megmásíthatatlan döntésnek mondta visszavonulását, most még nagyobbra tárta a kiskaput az ex-világbajnokkal vívandó újabb mérkőzés előtt, mondván: csakis De la Hoya telefonjára vár.

"Ha azt akarja, hogy a második összecsapásunkról beszélgessünk, fel kell hívnia engem. Las Vegasban nagyon jó meccset vívtunk, olyat, amire csak a világ két legjobbja képes" - nyilatkozta a súlycsoportoktól független egyetemes ranglistán a szakembereknél a jelen profi bokszának abszolút legjobbjaként jegyzett, s immár öt különböző kategóriában világbajnoki titulusig jutott 30 éves amerikai. Aki saját bevallása szerint 25-30 millió dollár közötti summát keresett győzelmével, s nagyon úgy fest - búcsúszavak ide vagy oda -, egyáltalán nincs ellenére, hogy hasonló nagyságrendű vagy - mivel immár övé a vb-öv - még több pénzért újfent megverekedjék honfitársával.

A 34 esztendős, hat súlycsoportban is világbajnok De la Hoya pedig, aki veresége dacára 45 millióval gazdagodott, alighanem rövidesen hívni fogja Mayweathert...