Vágólapra másolva!
Lance Armstrong, minden idők legjobb egyesült államokbeli országúti kerékpáros kiáll honfitársa, a doppingolással vádolt Floyd Landis mellett. "Hiszek neki, hiszek az ártatlanságában. viszont nem bízom a francia laborban!" - nyilatkozta a cyclingnews című szaklapnak a visszavonult hétszeres Tour de France-győztes.

Landis, a tavalyi Tour győztese kedden úgy nyilatkozott: megalapozatlan az a francia sajtóértesülés, mely szerint B-próbája is pozitív eredményt hozott a francia körversenyen.

A L'Equipe című sportlap hétfőn azt közölte, az amerikai sztár által adott hét vizeletminta ismételt tesztje először negatív eredményt hozott, de egy francia laboratóriumban - speciális módszerekkel - elvégzett újabb vizsgálatok mesterséges tesztoszteron nyomait mutatták ki.

"Abban a laborban meghamisítják az eredményeket, és bizonyítékokat tüntetnek el, ezért nem is járultunk hozzá, hogy ott elemezzék ki az adatokat. Tisztán nyertem meg a Tourt" - közölte a kerekes, aki a 17. szakaszon produkált pozitív mintát.

Ha bebizonyosodik bűnössége, Landisre kétéves eltiltás vár, és ő lesz az első a Tour de France 104 éves történetében, akit megfosztanak diadalától. Ebben az esetben a spanyol Oscar Pereiro Sio lesz a győztes.