Vágólapra másolva!
Mivel a női címvédő Braun Éva anyai örömök elé néz, a gyengébb nem képviselőinél mindenképpen új győztest avatnak az asztaliteniszezők hét végi tiszafüredi TOP 12 bajnokságán. Ugyanakkor a férfiaknál Zwickl Dánielnek jó esélye van a duplázásra.

A mezőnyben kilenc olyan játékos lesz, aki korábban már nyert TOP 12 versenyt: Zwickl mellett Jakab János, Lindner Ádám, Fazekas Péter, Pázsy Ferenc, Marsi Márk, valamint Molnár Zita, Fazekas Mária és Éllő Vivien. A német Kroppach csapatában légióskodó hatszoros Európa-bajnok, s már olimpiai résztvevőnek tekinthető Tóth Krisztina nem jön haza a bajnokságra. Érdekesség, hogy az idén Belgrádban Eb-aranyat szerzett női csapatunkból Póta Georgina és Lovas Petra sem volt még itthon a "topon", mint ahogy a fiatal Li Bin sem, bár az ő esetében ez természetesen nem meglepetés. Az annál inkább, hogy a kilencszeres világbajnok Sidó Ferenc soha, a négyszeres világbajnok Jónyer István csak egyszer nyerte meg bajnokságot.

Az 1951 óta létező versenyforma sokáig "Tízek Bajnokság" néven futott, 1988 óta játszanak tizenketten, a körmérkőzéses lebonyolítás pedig 1993-ban változott meg csoportrendszerűre. A rekorderek Kóczián Éva kilenc, illetve Klampár Tibor nyolc bajnoki címmel. A leghosszabb győzelmi sorozat a nőknél ugyancsak Kóczián Éva nevéhez fűződik, aki 1956-62 között hétszer, a férfiaknál Berczik Zoltán 1956-60 között ötször nem talált legyőzőre.

Az idei bajnokság huszonnégy indulója között a Statisztika öt, a Postás-Diego, a BVSC és a Celldömölki VSE-Mávépcell négy-négy versenyzővel képviselteti magát. A világranglistás pozíciók alapján a férfiaknál Pázsy Ferenc (99.), Jakab János (106.), Fazekas Péter (135.) és Zwickl Dániel (163.), a nőknél Póta Georgina (51.) és Lovas Petra (73.) számít esélyesnek.

A mezőny, férfiak: Pázsy Ferenc (Lombard BVSC), Jakab János (Lombard BVSC), Zwickl Dániel (Lombard BVSC), Fazekas Péter (Celldömölki VSE-Mávépcell), Lindner Ádám (Celldömölki VSE-Mávépcell), Muskó Péter (ASKÖ Altstadt Linz - osztrák), Vitsek Iván (Askö Altstadt Linz - osztrák), Pattantyús Ádám (Stockerau - osztrák), Nagy Krisztián (Lombard BVSC), Marsi Márton (Celldömölki VSE- Mávépcell), Molnár Krisztián (Celldömölki VSE-Mávépcell), Kriston Dániel (Niederösterreich - osztrák).

Nők: Póta Georgina (Statisztika PSC), Lovas Petra (Postás-Diego SE), Molnár Zita (Kecskeméti Spartacus), Fazekas Mária (Statisztika PSC), Pergel Szandra (Statisztika PSC), Kertai Rita (Postás-Diego SE), Iszajeva Anna (BSE), Éllő Vivien (Postás-Diego SE), Li Bin (Statisztika PSC), Varga Tímea (Postás-Diego SE), Nyitrai Anita (Statisztika PSC), Majzik Zsuzsa (Fastron AC Tolna)

A Tisza-tó fővárosa Kupáért kiírt versenyre a tiszafüredi Városi Sportcsarnokban kerül sor, szombaton 15 órától rendezik az 1-3., vasárnap 10 órától a 4-5. fordulókat, az elődöntőket 15 órakor, a döntőket 16 órakor játsszák.