Vágólapra másolva!
Február 28-29-én Szombathely lesz a házigazdája a kötöttfogású csapat-világbajnokságnak, amelyen öt olimpiai bajnok is szőnyegre léphet. S a vasi megyeszékhelyen két súlycsoportban megismétlődhet az idei vb-döntő.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) az idei bakui egyéni vb pontversenyének első öt helyezettjét jelölte ki a részvételre, így Grúzia, az Egyesült Államok, Irán, a Koreai Köztársaság és Oroszország együttesét fogadják a házigazda magyarok. A versenyre, amely eredetileg a csapat Világkupa nevet viselte, korábban a földrészek legjobbjait hívták meg.

Az öt rangos vendég csapatában négy 2007-es egyéni világbajnok kaphat helyet: Hamid Szorian Rejhanpur (iráni, 55 kg), David Bedinadze (grúz, 60 kg), Alekszej Misin (orosz, 84 kg) és Ramaz Nozadze (grúz, 96 kg).

Két súlycsoportban megismétlődhet a bakui döntő: az iráni Rejhanpur, aki beiratkozott abba a szűk csapatba, amelynek a tagjai három egymást követő vb-n nyertek aranyat, a dél-koreai Pak Eun-csollal, míg az orosz Misin, akit kötöttfogásban megválasztottak az Év birkózójának, az amerikai Brad Veringgel csaphat össze ismét.

2006 világbajnokai közül szőnyegre léphet az amerikai Joseph Warren (60 kg), az orosz Haszan Barojev (120 kg), továbbá Rejhanpur, 2005 világbajnokai közül az orosz Vartarasz Szamurgasev (74 kg) és Rejhanpur.

Forrás: [origo]

Majoros István is ott lesz Szombathelyen

Athén olimpiai bajnokai közül jelenleg is aktív Majoros István (55 kg), a dél-koreai Dzsang Dzsi-hjang (60 kg), Misin és Barojev. Szamurgasev pedig 2000-ben, Sydneyben még a 63 kg-ban volt olimpiai bajnok.

A csapat-világbajnokság után március első két napján a mezőny a pénzdíjas Golden Grand Prix-viadalon folytatja a küzdelmet az Aréna Savariában.