Vágólapra másolva!
Bernard Laporte francia sportminiszter megvédi Laure Manaudou úszócsillagot, akiről meztelen képek, illetve egy videofelvétel került fel az internetre.

"Szégyenteljes ez az fajta megnyilvánulás. Remélem, mielőbb megtalálják azt, aki ezt tette, és megbüntetik!" - jelentette ki Laporte.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miként jutottak fel a világhálóra a korhatáros anyagok, ám sokan úgy vélik, a sztár korábbi kedvese, az olasz Luca Marin volt a tettes, akivel a vasárnap véget ért debreceni rövid pályás Európa-bajnokságon nyilvánosan veszett csúnyán össze Manaudou.

Az Eb-n 400 m vegyesen Cseh László mögött második Marin határozottan visszautasította a vádakat.

Manaudou és Marin nem sokkal a magyarországi kontinensviadal előtt szakított egymással, majd Manaudou vasárnap Debrecenben rendezett jelenetet, a kamerák és vetélytársai előtt dobta el a Marintól kapott jegygyűrűjét. Az olasz kevéssel később szintén nyilvános helyen, a bemelegítő helyiségben számonkérte rajta viselkedését, amiből heves veszekedés alakult ki kettejük között.

A francia csapat és a sajtó egyformán Marint vádolta azzal, hogy nagyon csúnyán beszélt a 20 éves úszónővel, az olasz azonban ezt is tagadja.

"Ez mind kitaláció. Én csak annyit mondtam neki, hogy gorombán viselkedett, amikor eldobta a gyűrűt, illetve, hogy örülök, hogy már nem a barátnőm" - mondta Marin.

Manaudou megnyerte a 100 m hátat és a 400 m gyorsot Debrecenben, meglepetésre viszont 200 m gyorson csak második lett.