Vágólapra másolva!
Komoly problémái vannak a lábával Rafael Nadalnak, a férfi világranglista második helyezettjének - állítja a klasszis teniszező nagybátyja, s egyben edzője, Toni Nadal, aki szerint a sérülés rányomhatja a bélyegét a spanyol játékos további pályafutására.

"Már 2005 óta fájlalja a lábát. Meg kell tanulnia együtt élni ezzel, az elmúlt két évben ez sikerült" - mondta a szakember.

Arra a kérdésre, hogy mekkora a baj, a tréner azt mondta: "Erre inkább nem válaszolnék. Nagyon komoly, az biztos, de hogy veszélyezteti-e a karrierjét, azt az orvosoknak kell eldönteniük."

Nem sokkal később maga a játékos reagált az elhangzottakra: "Ez a sérülés két éve nem akadályoz abban, hogy teniszezzek. Az egész történet fals" - mondta Rafael Nadal a spanyol nemzeti televízióban.

"Rafael pályafutása semmiképpen sincs veszélyben. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy ez az év volt pályafutása legjobbja - nyilatkozott a Reutersnek Benito Perez-Barbadillo, a teniszező médiamenedzsere.

"Valóban volt egy sérülése 2005-ben a bal lábában, azt akkor kezelték. Néha érez ugyan kisebb fájdalmat, de ahogy jön, úgy el is múlik. Valamennyi teniszezőnek vannak ilyen jellegű problémái."

A 21 éves Nadal idén hat tornán diadalmaskodott, többek között - sorozatban harmadszor - megnyerte a Roland Garrost.