Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy Hidvégi György ötödik alkalommal a németországi Dessauban próbálja megvédeni a WBF cirkálósúlyú világbajnoki övét, méghozzá december 15-én. A csaknem négyezer fős befogadóképességű Anhalt Arenában Hidvégi a cseh Lubos Suda (17 győzelem, 1 vereség, 12 KO-TKO), az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka ellen bokszol.

A korábban a WBA-nál is övet birtokló Suda korábbi ellenfelei közül a szombaton Drezdában Virgil Hill-lel a WBA vb-koronáért ringbe lépő Firat Arslan a legismertebb név. A török bunyóst Suda a hatodik mérkőzésén egyhangú pontozással verte meg.

A Polish Boxing Promotion vezérkara lehetőséget teremtett Hidvéginek (14 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 10 KO-TKO) arra, hogy külföldi edzőtáborban készüljön fel idei utolsó mérkőzésére.

Lengyelországban ugyanis összejött egy helyi "cirkálósúlyú csúcs", a lengyel ranglista második, harmadik és negyedik helyezettje részvételével, amelyen november 26-ától a magyar öklöző is részt vehet.

A hazai bokszolók közül Krzysztof Wlodarczyk, az IBF májusban detronizált bajnoka a legismertebb, de már Pawel Kolodziejnek is van titulusa (ő a WBC youth bajnoka ebben a kategóriában), a feltörekvő nemzedéket pedig Lukasz Janik képviseli.

Hidvégi negyedszer védte meg címéthttp://www.origo.hu/sport/boksz/20070616erdei.html?pIdx=1