Vágólapra másolva!
A hét végén az év legjelentősebb hazai versenyén szerepelnek a tornászok: a mesterfokú bajnokságot - egyben a sportág 2007. évi utolsó eseményét - szombaton 13 órától (egyéni összetett) és vasárnap 10 órától (szerenkénti) a Tornacsarnokban rendezik meg. Ezt megelőzően, pénteken a csapatbajnokság 2. fordulójára kerül sor.

A magyar férfi tornasport nemzetközi teljesítménye ebben az évben mindenképpen figyelemre méltó volt, hiszen Berki Krisztián Eb-aranya és vb-ezüstje, Gál Róbert olimpiai kvalifikációja, Hetrovics Marcell és Hidvégi Vid ezüstérme az Universiadén, és ugyanitt a csapat szereplése azt a reményt kelti, hogy versenyzőink jó úton haladnak a nemzetközi élmezőnyhöz való felzárkózásban.

A szakemberek és az érdeklődő közönség a hét végén várhatóan színvonalas verseny keretén belül köszöntheti a hazai legjobbakat. A magyar bajnokságon mutatott teljesítménye alapján a mesterfokú bajnokságra tíz férfi tornász kapott meghívást: Czingli László (FTC), Szalontai István (UTE), Rácz Attila (FTC), Fekete Levente (UTE), Kállai Zoltán (KSI), Nagy Zoltán (BHSE), Mihok Ádám (KSI), Kentner Gábor (KSI), Kovács Attila (BHSE), Gál Róbert (KSI). Az ob-n sérülés, illetve a vb-felkészülés miatt nem indult, de a mesterfokú bajnokságon ott lesz Berki Krisztián (UTE), Szilágyi András (FTC YBL) és Marján Péter (BHSE) is, a junior ob eredményei alapján pedig Szabó Nándor (Bercsényi DSE Győr) és Szentpáli Gergely (KSI) egészíti ki tizenöt fősre a mezőnyt. Bár indulási jogosultsága van, Hídvégi Vid nem jön haza Angliából, Hetrovics Marcell pedig sérült, ezért egyikük sem versenyez.

A nőknél kivétel nélkül indulnak a hazai legjobbak, így az olimpiai kvótát szerzett Böczögő Dorina, a legutóbbi Világkupán ugrásban ezüstérmet szerzett Korcsmáros Enikő, valamint Gombás Laura is.