Vágólapra másolva!
Lezárult a vita, összeülhet az olimpiai világ- és Európa-bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa páros - így összegezheto az a szerdai megbeszélés, melynek során dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke külön-külön tárgyalt Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, illetve Vécsy Viktorral és Janiccsal, Tatán.

Janics Natasa továbbra is Vécsy Viktorral készül Szegeden, míg a jövo márciusi, ausztráliai melegvízi edzotáborban Sári Nándor kajakedző is segíti majd a szakmai munkát.

Fábiánné Rozsnyói Katalin hozzájárul ahhoz, hogy Kovács Katalin ezt követoen Janiccsal készüljön fel az olimpiai páros válogatóra, ennek a K-2-esnek a munkáját azonban nem o irányítja.

Baráth Etele hangsúlyozta, hogy az olimpiai válogatók után, a játékokat megelozo héthetes edzotáborban az indulási jogot szerzett női versenyzők munkáját már Fábiánnénak kell összefognia.

Janics áprilisban összeveszett a trénerrel, elhagyta a csoportot, azóta klubjánál, a Démász-Szegednél végezte a munkát. Idén csak 200 m egyesben indult a világversenyeken, ebben a számban sem az Eb-n, sem a vb-n nem talált legyőzőre.

Kiválásával ugyanakkor felbomlott a Kováccsal alkotott, Athénban aranyérmes és azt követően évekig verhetetlen párosuk is, mivel Fábiánné azt mondta: ő csak olyan egységet készít fel, amelynek tagjai nála készülnek.

A mesteredző májusban, majd múlt pénteken jelezte Janicsnak, ha az általa megadott időben jelentkezik nála, folytathatják a közös munkát. Janics egyik alkalommal sem élt a lehetőséggel.

Az MKKSZ elnöksége október 25-én tárgyal az olimpiai felkészülés menetéről.