Vágólapra másolva!
Pete Sampras, a 2002-ben visszavonult teniszlegenda szerint fénykorában állta volna a sarat a jelenlegi világelső svájci fenomén, Roger Federer ellen.

"Nagyon hasonlít egymáshoz a stílusunk, és Roger rendkívül domináns egyéniség a pályán, de a legjobb formámban nem bírt volna el velem. Ha ment a játék, akkor jöttek az adogatásaim, és egyszerűen legyőzhetetlennek éreztem magam. Szóval elkaptam volna őt" - jelentette ki egy videós konferenciabeszélgetésen az amerikai klasszis, aki a jövőben elindul néhány, 30 év felettiek számára kiírt tornán.

A 14 Grand Slam-diadallal rekorder "Pistol Pete" kitért a vasárnapi, melbourne-i sikerével 10-nél tartó bázeli zseni kilátásaira is: "Mivel képtelenség megszorítani, és még csak 25 éves, akár 18-19 GS-versenyt is nyerhet. Gondoljunk csak bele, hogy két év alatt csak öt meccset veszített, ami elképesztő. Ráadásul nyerhet ott is, ahol nekem sosem jött össze: mivel salakon nőtt fel, jó esélyei lesznek a Roland Garroson."

Ami saját jövőjét illeti, Sampras szerint bár még jelenlegi formájában is megverne néhány nagymenőt, már nem tudna visszaállni az élsportos életstílusra.

A két sztár mindössze egyszer mérte össze erejét: a 2001-es wimbledoni nyolcaddöntőben Federer győzött 7:6, 5:7, 6:4, 6:7, 7:5-re úgy, hogy Sampras öt év után először kapott ki a londoni teniszszentélyben...