Vágólapra másolva!
Szerda este, magyar idő szerint legkorábban 18.30-kor léphet pályára Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen - a mérkőzést az m1 élőben közvetíti. A párosban már elődöntőbe jutott magyar klasszisról az elmúlt évek legsikeresebb magyar teniszezőjét, Temesvári Andreát kérdeztük.

"Áginak rengeteg munka térül meg eddigi menetelésével" - mondta Temesvári Andrea, célozva arra, hogy Szávay egy komolyabb betegség miatt közel háromnegyed évet kihagyott, s onnan verekedte vissza magát a világranglista élmezőnyébe.


"Azt kell mondanom, a magyar lányok közül Áginál állt össze a legjobban a profi szemlélet. Az, hogy ha profi sportoló vagyok, akkor olyan módon veszem az egészet, s így élem meg a történteket. Áginál ez összejött, ez vitte a legjobbak közé."

"Ez a menetelés benne volt a pakliban" - fogalmazott az egykori csillag, aki saját példáján keresztül érzékeltette ugyanezt: "Voltam a 142. is a világranglistán, majd amikor bejutottam a 100 közé, már nem volt megállás a 7. helyig."

Temesvári szerint kifejezetten előnyös lehet, ha egy játékos nemcsak egyéniben, de párosban is elindul. "Sokszor játszottam én is így, a páros segíthet, mert az ember így szokja a pályát, a környezetet. Ezek jó edzések is a szinglire."

"Ágira már más szemszögből néznek az ellenfelek. Eddig is ott volt, méregették, de nem kellett az edzőknek jegyzetelnie. Most sokkal jobban rákészülnek. Úgy érzem, Kuznyecova fel fogja magát szívni a centerpályán. Áginak nem szabad megijedni a lehetőségtől, nagy esélye van arra, hogy megverje Kuznyecovát."

Szávay meccsét az m1 televízió élőben közvetíti.

A centerpálya (Arthur Ashe-stadion) szerdai programja
17.00: Anna Csakvetadze (orosz, 6.) - Shahar Peer (izraeli, 18.)

legkorábban 18.30-tól: Szávay Ágnes - Szvetlana Kuznyecova (orosz, 4.)
Nyikolaj Davigyenko (orosz, 4.) - Tommy Haas (német, 10.)

1.00: Jelena Jankovic (szerb, 3.) - Venus Williams (amerikai, 12.)
Roger Federer (svájci, 1.) - Andy Roddick (amerikai, 5.)