Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes volt az egyedüli az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes mezőnyében, aki nem kiemeltként jutott be a legjobb nyolc közé, s bár a negyeddöntő a végállomást jelentette a számára, a 18 éves játékos az eddig elértekkel már mindenképpen bekerült a teniszsport jegyzett játékosai közé. Ezt alátámasztja, hogy ezúttal már centerpályán mérkőzött meg az orosz Szvetlana Kuznyecovával, aki végül 6:1, 6:4-re verte meg a soltvadkerti tehetséget. Ezzel azonban még nincs vége a New York-i kalandnak, hiszen kedden a cseh Vladimira Uhlirovával az oldalán bejutott az elődöntőbe, és a következő körben, csütörtökön már a fináléba jutás lesz a tét a kettős számára.

Szávay Ágnes számára a negyeddöntő jelentette a végállomást egyesben az év utolsó Grand Slam-tornáján, az amerikai nyílt teniszbajnokságon: a magyar játékos szerdán két szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecovától. A világranglista negyedik helyezettje 1 óra 7 perc alatt nyerte meg a mérkőzést, s az elődöntőben honfitársával, a hatodikként rangsorolt Anna Csakvetadzével találkozik.

Eredmények:
női egyes, negyeddöntő:
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 4.) - Szávay Ágnes 6:1, 6:4
Csakvetadze (orosz, 6.) - Peer (izraeli, 18.) 6:4, 6:1

A 18 éves Szávay számára rosszul kezdődött a mérkőzés, Kuznyecova kilenc perc alatt 3:0-s előnyre tett szert. A magyar teniszező a második játékát már megnyerte, ezzel 1:3 volt az állás, majd közel állt ahhoz, hogy 2:3-ra felzárkózzon, ugyanis az orosz adógatójátékában 40-15-re vezetett.

Rutinos riválisa azonban ezután sorozatban nyerte a pontokat és a maga javára fordította a gémet, ezzel 2:4-re módosult az eredmény. Aztán Kuznyecova továbbra is nagyon pontosan teniszezett, Szávay ugyan igyekezett irányítani, de többször is hiba csúszott a kivitelezésbe. Az első szett 6:1-gyel 26 perc alatt lett az oroszé.

Forrás: MTI

Szávay beleadott apait-anyait, de ez most nem volt elég

A másodikban a világranglistán 31. helyezett Szávay kezdte az adogatást, de rögtön el is veszítette. A folytatásban ugyan eredményesebben teniszezett, mint az első szettben, szervajátékait hozta, az ezúttal megingathatatlannak tetsző ellenfeléét azonban nem tudta elvenni, ez pedig azt jelentette, hogy harmadik szettre nem került sor.

"Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, főleg azzal, amit az első játszmában nyújtottam. Remekül éreztem magam, élveztem a teniszezést. Legközelebb Annával találkozom, úgyhogy lesz orosz játékos a döntőben" - nyilatkozott Kuznyecova.

Forrás: MTI

Pedig a New York-i közönség többsége nem Kuznyecováért szorított...

"Nem ment jól a játék, és ez így egy jól játszó Kuznyecova ellen sajnos kevés volt. Azt hiszem, hogy amit próbáltam csinálni, az alapvetően nem volt rossz, de sajnos nagyon-nagyon sokat hibáztam. Fontos helyzetekben pedig sokszor rosszul döntöttem. Most egy kicsit el vagyok keseredve, pedig tudom, hogy összességében jól szerepeltem. A verseny előtt két kanyart szerettem volna nyerni egyéniben. Ezt végül is túlteljesitettem, de tudják, hogy van ez... Evés közben jön meg az étvágy. Én egy picit éhes maradtam most" - írta saját weboldalán Szávay Ági.

"Tudom, hogy van meg időm, nem sürget senki. Szép eredményt értem el, de lehet, hogy még nem jött el az én időm? Lehet, hogy még keményebben kell dolgoznom, de most már sokkal könnyebb lesz. Eddig sokszor csak bíztam benne, de most tudom, hogy jó úton járok. Nagyon nehéz lesz innen továbblépni, de ígérem, hogy rajtam nem fog múlni. Az egyik edzőm azt mondja mindig: 'Te csak próbálj mindig mindent megtenni, ami tőled telik, és ne keseredj el, ha nem sikerül! Ugyanis mindig mindent nem lehet megtenni! Az ember nem tökéletes, és nem is lesz az soha! Viszont újra meg újra meg kell próbálnod! Nem adhatod fel, mert te képes vagy rá! Ha elég kitartó vagy, mindig közelebb kerülsz majd a célodhoz! És ki tudja? Talán egyszer még el is érheted azt!' Én most közelebb kerültem a célomhoz, de nagyon szeretném elérni. Ismét köszönöm a szurkolást és a biztató szavakat" - olvasható tovább a jelen pillanat legnépszerűbb magyar sportolójának a blogbejegyzése.

Forrás: MTI

Ági párosban még tovább menetelhet

A két játékos tíz napja, a New Haven-i torna fináléjában is találkozott egymással, akkor Szávay 6:4-re megnyerte az első szettet, a másodikban viszont, 0:3-nál hátfájdalmai miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet

A US Openen nyolc közé jutott magyar játékos az egyesben elért eredményével 150 ezer dollárt keresett.

Szávay - oldalán a cseh Vladimira Uhlirovával - párosban még versenyben van, a Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang tajvani kettőssel csatázik majd csütörtökön a döntőbe jutásért.