Vágólapra másolva!
Böczögő Dorina boldogan vette tudomásul, hogy megszerezte az olimpiai kvótát a stuttgarti tornász világbajnokságon. A magyar versenyző összetettben az 51. lett, és ez elegendő volt a pekingi indulási joghoz.

"Nagyon boldog vagyok, szárnyalni tudnék. Bevallom őszintén, hogy már a világbajnokság előtt reménykedtem benne, hogy sikerül megszereznem a kvótát, s szombaton a hibátlanul kivitelezett gyakorlatok után már egyre közelebb éreztem magam Pekinghez. Nagyon örülök." - mondta.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára is elégedetten nyilatkozott: "Már nyáron, az Európai Ifjúsági Olimpián látszott, hogy Böczögő jól tornázott. Az külön kiemelendő, hogy a felnőtt mezőnyben szinte ez volt az első nagy megmérettetése, és azonnal megszerezte a kvótát. Helyén volt a szíve, négyből négy gyakorlatot mutatott be hibátlanul. Mindenképpen maximális dicséret illeti Gombást és Korcsmárost is, egyedül ugyanis nagyon nehéz lett volna felkészülni a vb-re, mindenképpen kellettek ők is a magyar kvótaszerzéshez."

Gombás Laura a 71., Korcsmáros Enikő pedig a 81. helyen végzett.

A magyar férfiak - Berki Krisztián, Gál Róbert és Hetrovics Marcell - hétfőn kezdik meg szereplésüket.