Vágólapra másolva!
Nem sikerült dobogóra állnia az első éremosztó napon magyar vívónak a szentpétervári világbajnokságon.

Szombaton a női kardozók egyéni versenyét rendezték, s bár a 64-es táblán mind a négy magyar - Nagy Orsolya, Sznopek Gabriella, Benkó Réka és Pető Réka - ott volt, a végső küzdelmekben már egyikük sem szerepelt.

Nagy és Sznopek jól kezdett, két győzelemmel mindketten bekerültek a legjobb 16 közé, onnan azonban nem tudtak továbblépni. A két vb-újonc számára már az első forduló a végállomást jelentette, Benkót Nagy győzte le a 64 között. Nagy 13., Sznopek 16., Pető 34., Benkó 52. lett.

Az elődöntő előtt került sor a hivatalos megnyitóra: a mintegy háromezer helyszínre kilátogató nézőt rendkívül látványos műsorral, többek között lézershow-val és balettelőadással hangolták - eredményesen - a szervezők a világbajnokságra.

Győzött végül az orosz Jelena Nyecsajeva, aki a döntőben a kínai Tan Hszüét verte 15-12-re. A bronzérmen az olasz Gioia Marzocca és a lengyel Bogna Jozwiak osztozott.

Szombaton zajlott a férfi tőrözők 124 fős mezőnyének a selejtezője is. A magyarok közül Szabados Gábor és Mazza Lorenzo felkerült a főtáblára, Berjozkin Anton és Bíró Péter kiesett.

Vasárnap ebben a versenyben rendezik a 64-es tábla asszóit, miközben megkezdik versenyüket a női párbajtőrözők. Az előcsatározásokban magyar részről csak Mincza-Nébald Ildikó lesz érdekelt, Szász Emese, Nagy Tímea és Hormay Adrien kiemeltként csupán hétfőn kapcsolódik be a küzdelmekbe.

női kard, világbajnok:
Jelena Nyecsajeva
2. Tan Hszüe
3. Gioia Marzocca és Bogna Jozwiak
...13. Nagy Orsolya
...16. Sznopek Gabriella
...34. Pető Réka
...52. Benkó Réka.