Vágólapra másolva!

Győr minden idők legjobb maratoni vébéjére készül

Szombaton és vasárnap másodszor ad otthont maratoni kajak-kenu világbajnokságnak Győr. A szervezők abban bíznak, hogy mind a hazaiak szereplése, mind a szervezés szempontjából sikeres lesz a verseny. A város ezt megelőzően nyolc éve, 1999-ben rendezte meg a szakág legjelentősebb viadalát.

Az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón Baráth Etele, a magyar szövetség (MKKSZ) elnöke, valamint Borkai Zsolt, Győr polgármestere is reményét fejezte ki, hogy minden szempontból tökéletes világbajnokságot sikerül lebonyolítani. Kadler Gusztáv, az MKKSZ győri alelnöke, a szervezőbizottság vezetője annyit tett hozzá, hogy az 1999-es vb etalonnak számít, de voltak hibák, s most arra törekednek, hogy ezeket kiküszöböljék, s valóban mindenki úgy emlékezzen: ez volt minden idők legjobb és leglátványosabb vb-je.

Ennek érdekében az eddig megszokotthoz képest rövidebb köröket teljesítenek a versenyzők, a férfiaknak például hat futószakasza lesz, így az Aranyparton felállított nézőtérről, továbbá a zártláncú tv-n keresztül a kivetítőkről minden izgalmas pillanat látható lesz. Minden induló kap egy chipet, így érzékelhetővé válik, ki hogyan áll.

A magyar válogatott esélyeiről Borsodi Géza szakágvezető úgy nyilatkozott: két aranyérem megszerzése mindenképpen benne van a csapatban, mely érzése szerint a valaha volt legerősebb válogatott.

"Az első helyre a női kajakosok közül Csay Renátának, a Csay, Faldum Bereniké kettősnek, a férfiaknál Salga Istvánnak és Jámbor Attilának, valamint a Salga, Börcsök Balázs és a Jámbor, Homoki Tamás egységnek, kenuban pedig a Györe Attila, Csabai Edvin duónak van komoly esélye. Utóbbi pár nyolc éve, éppen Győrben szerezte első aranyát, azóta verhetetlen, így sorrendben kilencedik bajnoki címét szerezheti vasárnap" - mondta a győri szakember.

Az ifjúságiaknál a szintén győri Weisz Róbert szakágvezető szintén két aranyérmet remél.

A magyar csapat, felnőttek, férfiak:
K-1: Jámbor Attila, Salga István
K-2: Jámbor, Homoki Tamás; Salga, Börcsök Balázs
C-1: Csabai Edvin, Varga Dávid
C-2: Csabai, Györe Attila; Hüttner Csaba, Sáfrán Mihály

nők:
K-1: Csay Renáta, Folláth Vivien
K-2: Csay, Faldum Bereniké; Kollár Zsófia, Kollár Judit

Ifjúságiak, fiúk:
K-1: Kulifai Tamás, Hamar Péter
K-2: Pélyi Dávid, Péter Kristóf; Gál Szabolcs, Molnár Bence Máté
C-1: Devecseri Ádám, Lantos Ádám

lányok:
K-1: Hegyi Zomilla, Havas Eszter
K-2: Tóth Dzsenifer, Gutyina Kinga; Hegyi, Dira Zsófia