Vágólapra másolva!
Noha a Tour de France-on kirobbant doppingbotránya miatt a címvédő kazah Alekszandr Vinokurov nem lesz ott a szombaton rajtoló 62. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen, a kiegyenlített erőviszonyok miatt rendkívül izgalmas viadalra van kilátás, ráadásul ezúttal a magyar szurkolók is izgulhatnak, ugyanis Bodrogi László tagja a 189 fős mezőnynek.

Egyaránt az esélyesek között emlegetik az idei Touron második ausztrál Cadel Evanst, a negyedik spanyol Carlos Sastrét, vagy honfitársát, a tavaly második - de az akkor első Floyd Landis doppingügye miatt akár utólag győztessé előretörhető - Oscar Pereiro Siót, a Vueltán két éve bajnok orosz Gyenyisz Mencsovot, továbbá a Giro d'Italián 2004-ben diadalmaskodott olasz Damiano Cunegót.

Persze, mint a spanyol körversenyen megszokott, a hazai versenyzők "felszívják magukat", így könnyen meglepetést okozhat, akár az élmezőnyben végezhet még José Luis Arrieta, Haimar Zubeldia, Manuel Beltrán vagy Juan Manuel Garate.

A mezőny erősségét jól mutatja, hogy a világbajnok olasz Paolo Bettini is a karavánban lesz, valamint a sprintereknél a német Erik Zabel, a belga Tom Boonen viaskodhat egymással.

A Credit Agricole magyar bringására elsősorban a 8. és 20. szakaszon kell figyelni, hiszen ezeken rendezik az év utolsó háromhetes viadalának egyéni időfutamait, amelyeken akár szakaszsiker is összejöhet neki, ha jó formában van.

A Vuelta 21 szakasza között két egyéni időfutam és négy hegyi befutóval végződő etap szerepel, s összesen 3241 km vár a kerekesekre.