Vágólapra másolva!
A végső győzelemre is esélyesnek tartott spanyol Alejandro Valverde nem indul hazája kerékpáros körversenyén, a Vueltán, és helyette a szeptember végi országúti világbajnokságra koncentrál. A szervezők hétfőn döntenek arról, hogy a doppingbotrányba keveredett Astana csapat szerepelhet-e a viadalon.

Az idei Tour de France-on hatodikként záró, a Pro Tour-sorozaton összetettben harmadik Valverde jelezte: nem kíván a szeptember 1. és 23. közötti Vueltán rajthoz állni, a háromhetes próba túl sok erőt venne el tőle, ugyanis szeretne aranyérmet nyerni a szeptember 30-i, világbajnoki mezőnyviadalon.

Alekszandr Vinokurov és Andrej Kasecskin szereplése egyelőre kérdéses. Az Astana istálló két kazah klasszisa két hét különbséggel akadt fenn az ellenőrzésen vérdoppinggal. "Már beszéltünk az Astana vezetőivel, akik megígérték, hogy intézkednek. Együtt elemezzük a helyzetet, és hétfőn döntünk arról, hogy a csapat résztvehet-e a versenyen. A jelenlegi állás szerint ennek kicsi a valószínűsége" - fogalmazott Victor Cordero, a Vuelta igazgatója.