Vágólapra másolva!
A vasárnap véget ért duisburgi világbajnokság után nem sokat pihenhettek a magyar kajak-kenu válogatott tagjai, ugyanis szerdán már a jövő évi olimpia helyszíne, Peking felé vették az irányt, ahol a 2008-as játékok tesztversenyén szállnak vízre jövő csütörtöktől vasárnapig.

Az utazó keretet azok alkotják, akik a németországi városban ötkarikás számokban indultak. "Az eredmény most sokadlagos. A lényeg, hogy megismerjük a körülményeket a nancsingi edzőtáborban és a pekingi versenypályán, felmérjük az akklimatizáció időszükségletét, az étkezési lehetőségeket, az időjárási viszonyokat, minden olyasmit, amivel nem szeretnénk először az olimpián szembesülni." - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

Az utazás alól egyedül Vereckei Ákos kapott felmentést, ő mindenórás feleségével második gyermekük születését várja. Hogy az 1000 m-es férfi kajaknégyesben ki ül majd a helyére a Sunji (Shunyi) regattaközpontban, egyelőre bizonytalan, K-1 500 m-en pedig várhatóan Benkő Zoltán indul az előolimpián.