Vágólapra másolva!
A negyedik helyen végzett a magyar csapat a berlini öttusa-világbajnokság női váltóversenyében. Győzött a brit trió, a dobogó második fokára a lengyelek, a harmadikra pedig a németek állhattak fel.

A Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta összeállítású együttes nem kezdte jól a napot, lövészetben csak kilencedik lett a tizenhárom válogatottat felvonultató mezőnyben.

Ezt követően vívásban az ötödik legjobb eredményt érte el, de összesítésben továbbra is maradt kilencedik. Aztán az úszással, melyet megnyert a csapat, jelentősen változott a helyzet, legalábbis annyiban, hogy elérhető közelsége került a dobogó.

A lovaglást az ötödik pozícióból kezdték meg a magyarok, de ott is fejezték be, mivel egyik váltótag sem ment hibátlan pályát, igaz, nem is rontott sokat.

A 3x1500 méteres futás előtt az élről induló britek és a negyedikként startoló lengyelek befogása kivitelezhetetlennek tűnt, a magyarok legfeljebb a távnak másodikként nekivágó csehek vagy a harmadikként rajtoló németek utolérésében reménykedhettek. Előbbieket sikerült is leelőzniük, utóbbiakat azonban csak megközelíteni tudták.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös ezúttal két tinédzserrel együtt versenyzett - Tóth és Kovács még egyformán csak 16 éves -, s a csapat végül is szép eredményt ért el.

Végeredmény:
női váltó, világbajnok:
Nagy-Britannia (Mhairi Spence, Katie Livingston, Lindsey Weddon) 5382 pont
2. Lengyelország (Paulina Boenisz, Sylwia Czwojdzinska, Marta Dziadura) 5336
3. Németország (Lena Schöneborn, Janine Kohlmann, Eva Trautmann) 5278
4. Magyarország (Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta) 5216 (lövészet: 262 kör/1048 pont, vívás: 55 győzelem/53 vereség/748 pont, úszás: 3:07.73 perc/1268 pont, lovaglás: 1124 pont, futás: 15:23.40 perc/1028 pont).

Kedden a férfiak váltóversenyét rendezik, a magyar csapat Horváth Viktor, Németh Róbert, Fülep Sándor összeállításban szerepel.