Vágólapra másolva!
Egy nappal azután, hogy a Dán Kerékpáros Szövetség (DCU) bejelentette: doppingvétség miatt nem nevezi az idei világbajnokságra és a jövő évi olimpiára Michael Rasmussent, a jelenleg zajló Tour de France éllovasát, újabb vádak merültek fel a klasszis ellen.

Ezúttal Whitney Richards amerikai mountain bike-os állt nyilvánosság elé, és közölte, hogy a 33 éves kiválóság doppingcsempészetre akarta rávenni őt. "Együtt készültünk a 2001-es hegyikerékpáros vb-re Coloradóban, majd miután hazatért Olaszországba, megkért, hogy vigyek utána egy pár ott felejtett kerekescipőt. Mivel a doboz túl nagy helyet foglalt volna el a bőröndömben, kinyitottam, de cipő helyett 14 intravénás vérkészítményt találtam benne, amelyet egy orvos barátom a Hemopure nevű tiltólistás szerként azonosított. Azonnal kidobtam a szemétbe, majd amikor később Olaszországban találkoztunk, kérdőre vontam Michaelt. Elismerte, hogy rossz döntést között, ugyanakkor nagyon dühös lett, amikor megtudta, hogy nincsenek már meg a tasakok" - mesélte Richards, aki saját bevallása szerint azért várt mostanáig, mert Rasmussen a napokban azt ígérte meg rajongóinak, hogy bízhatnak benne.

A dán sztár nem kommentálta a történetet, csak annyit nyilatkozott, hogy ismeri Richardst. Pénteken a DCU azért döntött Rasmussen mellőzése mellett, mert az nem teljesítette kötelezettségét, és nem jelentette be tartózkodási helyét. Ugyanakkor arra vonatkozóan nem szolgált részletekkel, hogy a közvélemény miért csak most értesült a kizárásról, amelyről már június 21-én határoztak.