Vágólapra másolva!
Bernard Hopkins egyhangú pontozással legyőzte Winky Wrightot a Las Vegas-i gálán rendezett ökölvívó-mérkőzésen.

A nagy érdeklődéssel várt összecsapásra a két tapasztalt amerikai öklözőnek egy nagyközépsúly és félnehézsúly közötti határt kellett hoznia. A találkozó három bírája közül egy 116-112-re, kettő 117-111-re látta jobbnak Hopkinst.

"Kemény, kiélezett csata volt. Winky nagyon szívós, állandóan jött előre, ezért taktikusan kellett bokszolnom" - nyilatkozott Hopkins, aki pályafutása során a mostanival együtt 48 győzelmet aratott, emellett négyszer kapott ki, egy alkalommal pedig döntetlent ért el.

Wright a beszámolók szerint gyakran kezdeményezőként lépett fel, de Hopkinsnak sikerült őt kontroll alatt tartania, és remek jobb egyeneseivel értékes pontokat szereznie.

Ezzel együtt a vesztes győztesnek érezte magát. "Úgy éreztem, én nyertem meg a mérkőzést. Egyébként nem volt tiszta bunyó, ellenfelem sokat fejelt" - fogalmazott. Wright 51 sikeresen megvívott ütközetnél tart, emellett négy veresége és egy döntetlenje van.

A gála másik kiemelkedő mérkőzésén a venezuelai Jorge Linares elvette a Boksz Világtanács (WBC) pehelysúlyú övét a mexikói Oscar Lariostól, akit a tizedik menetben kiütött.