Vágólapra másolva!
Története során először megy külföldre a Tour de Hongrie: a jövő héten kedden rajtoló és szombat estig tartó 34. magyar kerékpáros körverseny mezőnye Szlovákiába tesz kitérőt.

A szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a négy teljes és két fél szakaszt felölelő, közel 830 km-es viadal Gyömrőről indul és Kazincbarcika, Sátoraljaújhely, Kassa, Bükkszentkereszt érintésével jut el Miskolcra. A versenyzők közben Magyarország legnehezebb, mátrai, bükki, zempléni hegyeit másszák meg. A GDHS Tour-Tour de Hongrie-n - amelyet hosszú jogi procedúra után ismét a magyar szövetség égisze alatt a Kerékpársport 2000 Alapítvány rendez - 24 csapat 142 indulója vesz részt. Az etapok napján amatőr futamokat is tartanak.

Az összdíjazás nettó 1,5 millió forint, amihez különdíjak is tartoznak, és az amatőrök között is értékes jutalmakat osztanak szét. Törzsök Zsolt főszervező jelezte: van érdeklődés Ukrajna és Szerbia magyar lakta területeiről is, így három éven belül még hosszabb viadalt lehet rendezni.

A 34. GDHS Tour-Tour de Hongrie programja:
július 24., kedd: Gyömrő-Kazincbarcika 210,3 km
július 25., szerda: Kazincbarcika-Sátoraljaújhely 206,9 km
július 26., csütörtök: Slovenski Nové Mesto-Kassa 138 km
július 27., péntek: Sátoraljaújhely-Bükkszentkereszt 191,7 km
július 28., szombat: délelőtt: Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt 8,7 km hegyi egyéni időfutam
este: Miskolc-Miskolc 68 km (24 kör)