Vágólapra másolva!
Kerékpárral indul Nagy-Britanniába kispesti lakásától Ferenczi István, 31 éves angoltanár vasárnap.

Ferenczi István a londoni Heathrow repülőtéren augusztus 14. és 20. között megrendezendő Nemzetközi Klímatáborba tart, amely állítása szerint szabadegyetem, fesztivál, demonstráció és politikai nyomásgyakorlás egyszerre.

A résztvevők az éghajlatváltozás ügyében az egyén által is alkalmazható megoldásokat keresik, szeretnének nyomást gyakorolni a döntéshozókra is. Ferenczi István a tervek szerint Szlovákián, Ausztrián, Németországon, Hollandián, Belgiumon keresztül a skóciai Ballaterbe kerekezik, majd délnek fordul és 2583 kilométer megtétele után érkezik meg a londoni repülőtérre.

Ferenczi István a maratoni kerékpártúrával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy lehetőségeihez képest mindenki tehet valamit a klíma megóvásáért.

"Természetesen senkitől se várom el, hogy ilyen hosszú utat biciklivel tegyen meg, ennél sokkal kevesebb is elég. Például tíz percnél rövidebb útra lehetőleg ne üljünk autóba, használjunk minél többször kerékpárt, vagy ha Budapesten ezt nem merjük, akkor lobbizzunk képviselőinknél biztonságos kerékpáros infrastruktúráért" - mondta Ferenczi István.