Vágólapra másolva!
Június 20-án a késő délutáni órákban látta meg a napvilágot Storcz Katica, 57 centiméterrel és 3840 grammal. A büszke apukát, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Storcz Botondot telefonon értük utol.

"Nagyon boldog vagyok, hogy megszületett Katica, már nagyon vártuk az érkezését. Igaz, így nőuralom lesz a családban" - mondta nevetve Storcz Botond. "Külön öröm számomra, hogy nagyobbik lányom Dorka, nagy szeretettel fogadta hugicáját. Már össze is készített a testvérének pár ruhát, hogy a húga a lehető legszebb öltözékben várhassa a látogatókat. Dorka már egy igazi nő, és szerinte ez a momentum a pár napos Katicának is fontos."

- Ebből a kedves gesztusból úgy tűnik, hogy a testvérféltékenység nem mozgolódik Dorkában.
- Tudatosan próbáltuk nagyobbik lányomat felkészíteni a testvér érkezésére. Feleségemmel bevontuk őt a baba érkezése körüli teendőkbe. Ott volt a kis ruhák vásárlásánál, és nagyon sokat beszélgettünk arról, hogy bővülni fog a család. Most, hogy feleségem és Katica a kórházban van, mindennap bemegyünk hozzájuk, a nap hátralevő részét pedig kettesben töltjük. Strandolni járunk, sokat vagyunk együtt, ami fontos Dorkának és nekem is.

Forrás: [origo]

- Három olimpiai aranyérmed van, és két lányod. Gondolkozol netán azon, hogy az érmek, és a lányok száma azonos legyen?
- Hát persze, hiszen hatalmas öröm, ha bővül a család. Azonban a döntést főként a feleségemnek kell meghozni, hiszen rá hárul a nehezebb feladat. Ahol csak tudok, megpróbálok segíteni neki, és nagyon boldog leszek, ha úgy dönt, hogy jöhet a következő. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen Katica csak most született meg. Nemsokára hazatérhetnek, és akkor végre otthon lesz együtt a család. Katicát már várja szépen berendezett szobája, és természetesen Dorka és én is.

- Mivel telnek Storcz Botond napjai mostanság a család mellett?
- Családi vállalkozásban a Katapult éttermet irányítjuk. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi energia kell hozzá, de szerintem a sport jó alapozás volt hozzá, hogy bírjam az erős tempót. A kajakozás is az életem része maradt, heti rendszerességgel evezek. Ez már egy életforma, nem lehet tőle elszakadni, és nem is szeretnék.