Vágólapra másolva!

Virtuális körséta a pingpongtörténelemben

Megkapta végleges arculatát a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség lausanne-i székházában található ITTF-múzeum, amelyet személyesen vagy az interneten keresztül kereshetnek fel az érdeklődők.

A ház teljes földszintjét elfoglaló kiállítás az ITTF történetét öleli fel és a sportág fejlődését bemutató tárgyak lenyűgöző gyűjteményét foglalja magába. A tárlat végigvezet a világbajnokságok és az olimpiák történetén, bemutatja a legismertebb játékosokat, az ITTF elnökeit, és olyan kivételes emléktárgyakat (ütőket, labdákat, hálókat, kiadványokat, bajnoki érmeket), amelyek az asztalitenisz őskorából és legnagyobb bajnokaitól származnak.

Azok, akik nem tudnak Svájcba látogatni, hogy személyesen tekintsék meg a páratlan múzeumot, az ITTF most virtuális lehetőséget kínál a speciális utazásra. Erre az oldalra kattintva bárki meglátogathatja a nyolc kiállítási szoba mindegyikét, tetszés szerint kirándulva a különböző tematikájú helyiségek között, és azon belül közelebbről is megismerkedhet a kiállítási tárgyakkal, és azok leírásával.

A virtuális tárlatot folyamatosan frissítik, ahogy újabb és újabb relikviák kerülnek a székház gyűjteményébe.