Vágólapra másolva!
A viadal 45 éves históriájának eddigi legjobb idejével nyerte a 200 méteres női mellúszást a pozsonyi nemzetközi versenyen Kovács Ágnes.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar sportoló 2:31.6 perccel állított fel medencerekordot, aminek azért is örült a Kőbánya SC klasszisa, mert afféle bemelegítésnek szánta a szombati indulást a vasárnapi 50 és 100 méteres mellszámokra, amelyeket az idén a fontossági sorrendben előbbre helyezett az úszásnem leghosszabb távjánál.

"Legfeljebb 2:33 körüli időt reméltem, a héten ugyanis alig edzettem, három vizsgám is volt a Közgázon. Ezek után bizakodom, hogy vasárnap, főképpen 100-on ugyancsak jó eredményt sikerül elérnem" - mondta Kovács Ágnes.

Kovácson kívül - a pozsonyi verseny honlapja szerint - még két magyar állhatott fel a dobogóra a Szlovákia Nagydíjáért kiírt viadal szombati napján: Boulsevicz Beatrix és Herczeg András egyformán a harmadik lett. Boulsevicz, a Jövő SC-II. kerület rövidpályás Európa-bajnoka 1:01.42 perccel végzett 100 m pillangón (59.12 másodperces medencecsúccsal győzött a holland Inge Dekker, a szlovákok világsztárja, Martina Moravcova lett a második 1:00.70-nel), míg a szegedi Herczeg 200 m gyorson csapott célba a harmadik idővel (2:07.39 p).