Vágólapra másolva!
Három magyar játékos, Szávay Ágnes, Nagy Kyra és Gubacsi Zsófia próbál szerencsét a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjében. A verseny honlapja szerint a harmadik helyen kiemelt Szávay az ausztrál Monique Adamczak ellen kezd szerdán délelőtt, Gubacsi a cseh Kveta Peschkével játszik, míg Nagy a svéd Sofia Arvidssonnal (10. kiemelt) találkozik a kvalifikáció első körében. A feljutáshoz három győzelem szükséges. A hétfőn kezdődő 128-as főtáblán - alanyi jogon - egy magyar, Czink Melinda szerepel.

Másfél éves eltiltás után, júniusban visszatér Mariano Puerta, az argentinok doppingolásért eltiltott teniszezője. A 28 éves játékos két hét múlva, a luganói challenger-tornán folytatja pályafutását, amely a 2005-ös sanghaji Mesterek Kupája után szakadt félbe.

A dél-amerikai salakspecialista azért kényszerült pihenőre, mert a 2005-ös Roland Garroson - melynek döntőjében Rafael Nadaltól kapott ki - etilefrin nevű tiltott serkentőszert találtak a mintájában. Mivel 2003-ban egyszer már lebukott, eredetileg 8 évre tiltották el, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság később csökkentette a büntetését, amely így június 5-én jár le.

Az idei francia nyílt teniszbajnokságtól sérülés miatt egyre többen lépnek vissza: az orosz Vera Zvonarjova, a belga Xavier Malisse és a spanyol Alberto Martin sem indul a vasárnap kezdődő viadalon.

Zvonarjova eredetileg a 19. kiemelt lett volna a Roland Garroson, azonban csuklósérülés miatt lemondta a szereplést. Ugyanezért nem indulhat Malisse sem, míg Martinnak a könyöke fáj.

A csuklósérüléssel bajlódó brit Andy Murray egy későbbi orvosi vizsgálattól teszi függővé, hogy részt vesz-e a párizsi Grand Slam-viadalon.