Vágólapra másolva!
Zágrábban megtartották a hétfőn kezdődő egyéni asztalitenisz-világbajnokság sorsolását, amelyen a 350 férfi és 266 női indulót párosították a kiemeléseknek megfelelően az egyes, az egynemű páros és a vegyes páros versenyszámokban.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a nyolc magyar játékos közül senki nem kényszerül selejtezőre hétfőn és kedden, valamennyien a főtáblán kezdik meg szereplésüket, többségében a második napon, késő este. Egyesben és vegyes párosban 128-as, az egynemű párosokban 64-es a főtábla.

Női egyesben a 25. helyen rangsorolt Tóth Krisztina - ha sikerrel veszi az első két fordulót - a 16 közé jutásért azzal a holland színekben versenyző kínai Li Jiaóval találkozik, aki idén az Európa Top 12-t és az Eb-t is megnyerte. Póta Georgina már a második körben a sportág legfiatalabb világbajnokával, a kínai Kuo Jüével (Guo Yue) játszhat, míg az Eb-aranyérmes magyar csapat harmadik tagja, Lovas Petra ugyanebben a körben a legutóbbi vb bronzérmesét, a hongkongi Lin Linget (Lin Ling) kapná.

A férfiak az első fordulóban valamennyien európai ellenféllel mérik össze tudásukat.

Vegyes párosban az Eb-harmadik Pázsy Ferenc-Póta duó a 24. kiemelt, itt rendkívül sűrű a mezőny és az sem okozna meglepetést, ha a negyeddöntőbe hét kínai kettős jutna (ennyi indulhatott).

A magyar szempontból legjobban várt női párosban a friss Eb-ezüstérmes Tóth-Póta páros - legjobb európaiként - a 9. kiemelt, az első komolyabb feladat elvileg majd a harmadik körben vár rá: ott, ha igazolódik a papírforma, a harmadikként rangsorolt hongkongi kettős, Tie Ja-na (Tie Yana) és Csang Zsuj (Zhang Rui) áll majd az asztal túloldalán. Ám ehhez előbb a legjobb 32 között egy tajvani kettőst kell legyőzniük Tóthéknak.

A magyar csapat vasárnap reggel utazott el a horvát fővárosba.