Vágólapra másolva!
Cselgáncsozónk a hét végén a bukaresti férfi, valamint a lisszaboni női Világkupa-versenyeken szerezhetnek pontokat az olimpiai kvalifikációs sorozatban. Ezután hosszabb szünet következik számukra, megkezdhetik a közvetlen felkészülést a szeptemberi Rio de Janeiró-i világbajnokságra, a Vk-sorozat pedig majd csak a vb után folytatódik.

Éppen ezért fontos lenne, hogy válogatottunkból a hét végén minél többen előrébb lépjenek a súlycsoportok szerinti nemzetközi rangsorban, mert ha most zárulna a kvalifikáció, jelenleg csak Ungvári Miklós (66), Hadfi Dániel (100 kg), valamint Bor Barna (+100 kg) indulhatna a pekingi ötkarikás játékokon. Rossz hír, hogy a kvótához közel levő Mészáros Anett (70 kg) sérülés miatt nem utazhat el Lisszabonba.

A judoinfo.hu értesülése szerint a férfiaknál Nagysolymosi Sándor szakágvezető Bukarestben valamennyi súlycsoportban két versenyzőt indíthat harcba. A szőnyegre lépők: Burján László (60 kg, UTE), Zámbori Bence (60, Honvéd-Kipszer), Ungvári Miklós (66, Kecskeméti JC), Taraba Sándor (66, UTE), Braun Ákos (73, Paksi Atomerőmű SE), Csoknyai László (73, Paksi Atomerőmű SE), ifj. Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC), Gera Csaba (81, Honvéd-Kipszer), Madarász Tamás (90, Debreceni SC-SI), Németh Tamás (90, TFSE-Alpok-Adria JI), Hadfi Dániel (100, TFSE-Honvéd-Kipszer), Farkas Bálint (100, Honvéd-Kipszer), Bor Barna (+100, Paksi Atomerőmű SE), Csizmadia Zoltán (+100, Honvéd-Kipszer).

A nőknél Csák József szakágvezető a következő keretnek szavazott bizalmat: Csernoviczki Éva (48 kg, Tatabánya-Herman DSE), Perge Ilona (52, Kecskeméti JC), Ónody Beáta (52, THAC-Herman DSE), Baczkó Bernadett (57, KSI SE), Szabó Brigitta (63, Tatabánya-Herman DSE).

Érdekesség, hogy a férfi válogatott nagyobb része vonattal már csütörtök délután útra kelt, s a hálókocsis szerelvényekkel pénteken kevéssel dél előtt érkezett meg Bukarestbe, míg a többiek pénteken repültek el a román fővárosba.