Vágólapra másolva!
Szófiában, az M-tel szuperverseny hatodik fordulójában mind a három játszma döntéssel végződött. Az éllovas azeri Sahriyar Mamedgyarov sötéttel ellenállás nélkül vesztett az amerikai Gata Kamskyval szemben. Az indiai Krishnan Sasikiran megnyerte a vezérindiai védelemben vívott elméleti párbajt az angol Michael Adams ellen. Remekelt a bolgár exvilágbajnok Veszelin Topalov, sötéttel győzte le a román Liviu-Dieter Nisipeanut, és a rossz kezdés után már ötvenszázalékos, fél pont a hátránya a vezető duóval szemben.

A keddi szabadnap után a hatodik fordulóval megkezdődött a 19-es kategóriájú szuperverseny második félideje, és a meglepő eredmények alaposan átírták a táblázatot. Örülhettek Veszelin Topalov hívei, a bolgár exvilágbajnok érdekes játszmában vágott vissza Liviu-Diteer Nisipeanunak az első körben elszenvedett vereségéért.

A szicíliai védelem Najdorf-változatában korai vezércserét láttunk, sötét átvette a kezdeményezést. Érdekes középjáték alakult ki, ahol a román nagymester ellenjátékot talált. Nisipeanu azonban Többször is elmulasztotta a jobb folytatást, még a 46. lépésben is remizhetett volna, Topalov aktív királya végül eldöntötte a parti sorsát.

Az első körben veretlenségét megőrző Michael Adams elvesztette az elméleti párbajt Krishnan Sasikiran ellen. Újított, de egy lépéssel később döntő hibát vétett. Az indiai nagymester a győzelemmel holtversenyben első. Gyenge napot fogott ki az első félidő éllovasa, Sahriyar Mamedgyarov. A hírek szerint Gata Kamsky számítógépe felmondta a szolgálatot, de "emlékeire" támaszkodva jobban játszott az amerikai nagymester. Az azeri nagymester királya ellen indított gyors akció sikert hozott, Kamsky megszerezte első győzelmét, Mamedgyarov először vesztett.

A 6. forduló eredményei:
Liviu-Dieter Nisipeanu (román, 2693) - Veszelin Topalov (bolgár, 2772) 0 - 1 (Szicíliai védelem, 54)
Krishnan Sasikiran (indiai, 2690) - Michael Adams (angol, 2734) 1 - 0 (Vezérindiai védelem, 34)
Gata Kamsky (amerikai, 2705) - Sahriyar Mamedgyarov (azeri, 2757) 1 - 0 (Pirc védelem, 44)

A verseny állása:
1-2. Sahriyar Mamedgyarov és Krishnan Sasikiran 3,5 pont
3-4. Michael Adams és Veszelin Topalov 3
5-6. Liviu-Dieter Nisipeanu és Gata Kamsky 2,5

A 7. forduló párosítása:
Kamsky - Nisipeanu
Mamedgyarov - Sasikiran
Adams - Topalov